Tweede praktijklocatie vanaf het najaar 2021!

Hopla, de sprong is genomen, de angst getrotseerd!

In juni 2021 heb ik de deur van het  ziekenhuis definitief achter me dicht gedaan! Spannend maar vol passie voor iets nieuws: het verder uitbouwen van mijn zelfstandige praktijk!

Geen gemakkelijke stap (lees: sommige momenten loert er een klein paniekske) maar wel de juiste! Dat voel ik!

Momenteel ben ik volop bezig met het bepalen van mijn koers en het in orde brengen van de nodige praktische zaken.

Eén onderdeel daarvan is het inrichten van mijn thuispraktijk! Work in progress…

‘Work’ dat in de loop van het najaar hopelijk zijn vruchten gaat afwerpen! Wanneer dit het geval is, ontvang ik jullie ook graag in Pelt, Waterstraat 19!

Keep you posted op de site, facebook en instagram!

Tot binnenkort!

Consultaties in tijden van COVID-19

De nieuwe maatregelen afgekondigd door de Nationale Veiligheidsraad hebben op zich geen onmiddellijke implicaties voor de reeds bestaande richtlijnen voor klinisch psychologen. Toch merk ik dat er blij cliënten verwarring is over hun consultatie. 

Mag mijn praktijk nog open blijven?  

Ja, mijn praktijk is niet verplicht om te sluiten. Klinisch psychologen vallen onder de categorie medische zorg. Er is dus geen sluitingsplicht. Integendeel, de overheid vraagt ons om de praktijken open te houden en dus te blijven werken, maar tele – en online werken wordt voor ons de nieuwe norm.  

Welke patiënten mag ik nog blijven zien in fysiek contact en is verplaatsing dus toegelaten?  

Er zijn drie cumulatieve voorwaarden:  

Enkel patiënten waarvoor er geen tele – of online alternatief mogelijk is  

En voor wie de begeleiding niet onderbroken kan worden, omdat er anders decompensatie dreigt, waarvoor crisishulpverlening gezocht zal worden. Deze crisishulpverlening (mobiele teams, spoeddiensten, huisartsen, …) zijn immers overbelast op dit moment en we moeten er alles aan doen om verdere overbelasting te voorkomen  

En waar de hygiënische maatregelen toegepast kunnen worden (patiënt is niet ziek, handen wassen, social distancing, enz.).  

Heb je nog vragen? Aarzel niet om me te contacteren!